چاقی چه ارتباطی با عصبانیت دارد؟
عصبانیت علاوه بر اثرات مخرب بر روان انسان میتواند تناسب اندام شخص را هم به خطر بیندازد و سبب ساز چاقی مفرط و پرخوری شود استرس هم همین جور است .
افزایش وزن به علت خشم
آیا تابحال به تغییرات کوچکی که در اثر عصبانیت در بدنتان صورت میدهد فکر نموده اید؟ مثل قرمز شدن صورت , لرزش بدن , قرمز شدن چشم و . . . تمام این تغییرات به علت تغییرات شیمیایی و هورمونی مثل آدرنالین , کورتیزول و CHR است . مغز شما این هورمون ها را تولید نموده و بدن هم به دلیل افزایش گردش خون , انرژی ازاد می نماید .
برخی از اشخاص در موقع عصبانیت اشتهای خود را از دست میدهند و تا چند روز در همین وضعیت باقی میمانند .
درمقابل بعضی دیگر هنگامی که عصبانی میشوند به پرخوری عصبی دچار میشوند و زیاد غذا می خورند . همچنین تمایل این اشخاص به استفاده از غذا های چرب و شیرین در حالیکه ذیل فشار عصبی قرار دارند , بیشتر می شود و همین نکته به تجمع چربی در بدن می انجامد .
از طرف دیگر استرس , خیلی از انسانها را در گیر بیخوابی می نماید . گفتنی است که بیخوابی و کم خوابی نیز یکی از عوامل تاثیر گذار بر چاق شدن افراد است .
پرخوری عصبی چیست؟
هر اتفاقی , از استرس کار گرفته تا نگرانی های مالی , مشکلات سلامتی و چه بسا درگیری در رابطه ممکن است باعث پرخوری عصبی باشد . این مشکلی است که هم مردان و هم زنان با آن مشغول هستند اما بر اساس تحقیقات متفاوت , غذا خوردن احساساتی در زنان قدری بیش از مردان است .
افراد تپل هنگامی که ارامش خویش را از دست داده و عصبانی می شوند , هر چند گرسنه نباشند , اما شروع به خوردن مواد خوراکی اشتهای می نمایند , چراکه با خوردن است که بهنوعی ارامش کاذب دست می یابند اما اشخاص لاغر زمانیکه عصبانی میباشند , اشتهای معمول خود را از دست داده و اگر گرسنه نیز باشند , چیزی نمیخورند .
درواقع , هورمونهای آدرنالین , کورتیزول و . . . که تحت تأثیر عوامل متعددی ازجمله استرس و عصبانیت ترشح میشود , در افراد چاق اشتها را افزایش و در اشخاص لاغر اشتها را کاهش می دهد .
چطور از چاقی حاصل از عصبانیت جلوگیری کنیم؟
افراد سبک زندگی شان را به تدریج تغییر دهند . همان گونه که هیچ عادتی یک شبه ایجاد نمیشود , هیچ عادتی نیز یک شبه از میان نخواهد رفت . با این حساب , چنین افرادی باید مدیریت کنترل خشم داشته باشند و در شرایطی که عصبانی هستند یا استرس دارند به طرف غذاهای چرب , شیرین , پرکالری و وعده های حجیم غذایی نروند .
بهتر است این افراد اگر هم میخواهند غذایی بخورند , ابتدا برای مدتی از محیطی که سبب تولید هیجان و عصبانیتشان شده , به دور شوند , قدری در فضای ازاد قدم بزنند , نفس عمیق بکشند و بعد از آهسته گرفتن نسبی , چنانچه دوست داشتند و گرسنه بودند , حجم مشخصی از غذا را جلوی خودشان بگذارند و تنها همان اندازه را با ارامش بخورند .
بهتر است افرادی که به جهت استرس و عصبانیت , عادت به تند غذاخوردن نموده اند , در هر وعده غذایی یک دقیقه زمان صرف غذایشان را ارتقا دهند تا بتوانند مدت زمان خوردن یک وعده غذایی را به حدود ۱۵ دقیقه برسانند . این مسئله میتواند برای رسیدن پیغام سیری به مغز در موقع مناسب , زیاد مؤثر باشد .
چاقی به جهت عصبانیت
چنانچه شخصی اخلاق خود را می شناسد و می داند که در وضعیت دشوار و بحرانی , دچار استرس و هیجان می شود و باید دائم چیزی بخورد , باید قدری سیاست به خرج دهد و همیشه خوراکی هایی سفت و جویدنی مثل هویج یا خیار همراه داشته باشد .
استعمال ازاین خوراکی های جویدنی علاوه بر این که خواص فراوانی برای بدن دارد , میتواند احساس نیاز به خوردن چنین افرادی را نیز ارضا کند و کالری زیادی هم به بدنشان نرساند . گوجه , کاهو , اقسام میوه و صیفی های مملو از ویتامین , فیبر و املاح نیز میتوانند جایگزین آدامس , بیسکویت و کیک برای این افراد باشند .
بعداز این که عصبانیت شما فروکش کرد , بلافاصله یک لیوان آب خنک بنوشید . بعد از فروکش کردن عصبانیت , نفسی عمیق کشیده و چشم ها را دو دقیقه ببندید , دراز بکشید و در جای خود نشسته و بایستید . این کار سبب کنترل فشار خون شما شده و شرایط شما را پایدار نگه میدارد .